Burnout: når ser det ut og hvordan man skal håndtere det?

Utbrenthet påvirkes av mange faktorer, men det er mest utsatt for de som har en viss predisposisjon for det, og samtidig befinner seg i et arbeidsmiljø der det er sterkt press og konkurranse med lav takknemlighet og dårlig utvikling av sosial kompetanse.
Personlige egenskaper, predisponerer for effekten av utbrenthet inkluderer høyt engasjement, høye ønsker, aktivitet. Problemet kan oppstå når slike tendenser går hånd i hånd med dårlig definerte mål og personlige verdier, livskaos, dårlig balanse mellom jobb og fritid, perfeksjonisme, å sette arbeidet først, sier Ilona Rajchel, trener i opplæringsselskapet Effect Group.
Høyrisikoengasjement
Eksterne faktorer tjener også profesjonell utbrenthet. Vanskeligheter kan oppstå selv om arbeideren kolliderer med «glasstaket», det vil eksempel når arbeideren er i et glasstak. han føler potensialet, han er godt motivert, men selskapet tillater ham ikke å utvikle eller fremme. I tillegg er det denne behandlingen, manglende aksept av ideene som presenteres, intoleransen av eventuelle feil, overdreven byråkrati. Hvis organisasjonen setter høye mål for den ansatte, og samtidig ikke hjelper ham med å utvikle kompetanse og forsømmer temaet å bygge gode relasjoner, vil slike omstendigheter også fremme profesjonell utbrenthet.
De mest sårbare for utbrenthet er arbeidere som er «i brann». Det er folk som viser initiativ, jobber mye, er uenige med ossified standarder, foreslår noe fra hverandre. Dette betyr ikke at de gjør alt best, men de ønsker å handle raskere, bedre, mer effektivt- bemerker Ilona Rajchel. «Samtidig overfører slike personer ofte sin myndighet til omverdenen, det vil eksempel til omverdenen. de søker bekreftelse på sin verdi i andre mennesker uten å gi støtte til seg selv, legger han til.
Noen ganger er de mennesker hvis personlige liv ikke er tilfredsstillende. De er arbeidsnarkomane, de «reagerer ikke» etter jobb, de har ingen å snakke med, og balansen mellom deres personlige og profesjonelle liv er tydelig forstyrret. Utbrenthet truer derfor ikke passive eller kreative mennesker. Men det er også en liten risiko for at aktive mennesker vil bli påvirket hvis de er like engasjert på jobb og i den personlige sfæren.
Hvordan gjenkjenne utbrenthet?
Utbrenthet oppstår aldri plutselig. Hvis ganske raskt, over natten merker vi bekymringsfulle symptomer, mest sannsynlig de oppstår fra andre grunner (vanligvis vanskeligheter i privatliv).
Utbrenthet er en lang prosess. En stor haug av engasjement, begjær, perfeksjonisme brenner lenge, mens ikke stoked, ikke støttet av selskapet, sjefen og den ansatte selv, begynner å utløpe. Denne prosessen tar vanligvis mange måneder og noen ganger til og med år. Men som et resultat vil den ansvarlige sjefen aldri si at utbrentheten til den ansatte var en overraskelse for ham – understreker treneren.
Symptomer på utbrenthet inkluderer tretthet og utmattelse, følelser av maktesløshet, impotens og samtidig irritasjon, konstant spenning, sinne, frustrasjon. Det er fortsatt en følelse av momentum, et overskudd av ansvar, mangel på tid. Som et resultat har en person som er rammet av utbrent syndrom problemer med å sove, kan ikke slappe av etter jobb eller hvile (selv under ferie). Og fordi hun i sitt personlige liv mangler mål og prioriteringer, hun kommer tilbake for å jobbe med sine tanker – det er hvordan sirkelen lukkes og samtidig kjører. Fysisk, følelsesmessig og åndelig utmattelse er på vei oppover.

Ifølge Ilona Rajchel kan endringer ses i tre dimensjoner:
Utmattelse – en følelse av overdreven arbeidsbelastning (følelsesmessig og fysisk).
Kynisme, depersonalisering og vanskeligheter med å opprettholde menneskelige bånd. En mann som ikke føler seg verdsatt blir aggressiv, kynisk, kritisk. Det han har gjort så langt med stort engasjement, begynner å utføre overfladisk, mekanisk og på avstand.
Redusert vurdering av egen ytelse og mangel på effektivitet. Når en ansatt begynner å miste troen på seg selv, føler han seg ineffektiv, hans følelse av mismatch vokser. Enhver ny oppgave ser ut til å overvelde ham, han føler seg ensom og misforstått.
Hvordan håndtere utbrenthet?
En person som merker symptomene ovenfor, bør betrakte dem som et viktig signal. Faktisk er det et hint fra den opprørske organismen, et kall for å bremse tempoet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *