Føler deg lykkeligere på jobben. 5 viktige eksperttips

Glade mennesker er mer effektive, tenker raskere og mer villige til å løse vanskeligere oppgaver. Derfor bør tilfredshet med yrket avhenge ikke bare av ansatte, men også arbeidsgivere. Det er etablert et spesielt fagfelt, som omhandler forskning på ulike aspekter ved funksjon i fagmiljøet. Uten unødig å gå inn i teoretiske hensyn skjønt – her er noen tips for å bekjempe mandagens humør svakhet og føler litt morsommere.

Krydre tiden din

Daglig rutine er et fenomen som mange ansatte klager over – selv om det kan gi en hyggelig følelse av sikkerhet om dagens kurs, bidrar på lang sikt til oppbygging av motløshet og kjedsomhet. Det er verdt å stoppe monotonien av arbeidstiden selv. For eksempel kan du prøve å endre rekkefølgen på plikter, snakke med en ansatt som vi ikke har hatt noen nærmere kontakt med, endre banen som vi reiser hver dag til kontoret, anlegget, etc. Hvis det er mulig å lytte til mp3, er det verdt å forberede en liste over likte sanger og til og med litt lydbok. Du kan også bruke alle pauser til underholdning, for eksempel Se morsomme eller inspirerende videoer på youtube, liten fysisk anstrengelse, eller bare munter integrasjon med andre.

Organiser deg selv

Arbeid innebærer ofte stress og fortvilelse når det er mangel på god organisering. For å roe ned og være mindre nervøs, må du sortere ut hvordan du utfører dine faglige plikter og miljø. Det er en god idé på slutten av dagen å sette opp et sett med gjøremål, eller gjøre det om morgenen, ankommer kontoret / kontoret / anlegget litt tidligere på dagen. Du kan prøve å gjøre de vanskeligste pliktene først for å «kaste denne byrden» og ikke tenke på dem i timevis fremover. Det anbefales også å organisere arbeidsplassen – både fysisk og virtuell; for eksempel, å bli kvitt unødvendige e-poster og sortere dem ut i stor måte letter synet på situasjonen; På samme måte er saken med skrivebordet – hvis du hoper på det en haug med dokumenter eller verktøy som ikke brukes til enhver tid, er det vanskelig å forstå alt dette og raskt finne de mest nødvendige tingene, noe som påvirker nivået av irritasjon.

Praksis ved lunsjtid

Hvis du har en times pause til lunsj, kan du bruke en del av den til fysisk aktivitet; en merkelig trend er å gå til squash, trene til et nærliggende treningsstudio eller løpe (hvis det er dusjer i et bestemt kontor), eller bare en rask tur. Trening er bra for å styrke selvtillit og svekke stress, samt utløse stoffer som endorfiner og anandamid som forbedrer humøret.

Nå for gode snacks

Det vi spiser har også en betydelig innvirkning på vårt velvære. Riktig utvalgte snacks vil ikke bare gi de nødvendige næringsstoffene, men vil også påvirke humøret vårt. Eksempel? Utmerket er valnøtter (de inneholder humørfremmende omega-3 fettsyrer), bananer (de tilbyr tryptofan som trengs for å produsere serotonin og «avslappende»» magnesium «) og fullkorn (de øker mengden B-vitaminer, noe som påvirker vår humor). I tillegg er det verdt å nå for alle produkter med lav glykemisk indeks, fordi de saktere og mer regelmessig frigjør energi og forhindrer lavt blodsukker, noe som resulterer i tretthet og fortvilelse.

Ta vare på gode foreninger

Få arbeidsplassen til å føles bra. Organiser dem, berike dem med elementer som provoserer hyggelige assosiasjoner, f.eks. sted bilder med din elskede, bilder fra den mest interessante turen, pin dine favoritt sitater, godkjenne kalenderen du likte, etc. Forskning har vist at arbeidere som bidrar til utformingen av deres «arbeidsområde», er opptil 40% lykkeligere enn de som ikke gjør det.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *