Hvordan komme opp med en ny idé – 5 praktiske tips

Det er vanskelig å være i god intellektuell form. Og hvis din profesjonelle aktivitet krever kreativ tilnærming og oppfinnsomhet ikke i en uke eller to, men akkurat nå, og du bare mangler ideer, faller du sannsynligvis i et rush. Ingen panikk. Ta et dypt pust og søk hjelp – ta en titt på disse fem tipsene, og du vil sannsynligvis komme ut av trøbbel.

Slappe

Slike råd virker kontraintuitive, fordi hvordan å finne tid til å slappe av her når begrepene «jage», og konseptuell tenkning mislykkes? Og likevel – jo mer press du føler og ikke gir deg selv en «spenstig», jo vanskeligere vil det være for deg å falle inn i noe originalt. Langvarig stress gjør det vanskelig å finne interessant innsikt, ikke-standard foreninger, uvanlige løsninger.

Du trenger et øyeblikk av distraksjon (les om verdien her) og løsrivelse fra de plagsomt spørsmål. Gå til badstuen, gå en tur, besøk treningsstudioet, og hvis du har veldig lite tid, bare gå bort fra datamaskinen, gå til youtube og slå på den godt likte sangen, eller ring en venn som vet hvordan du skal le.

Ved å gå videre til litt av et emne som fyller alle dine tanker, lar du tankene dine hvile og dermed kunne fange emnet på en friskere måte eller fra et annet perspektiv. Ved å la deg hvile, finner du det lettere å finne i «kriker og kroker», hva oppgaven krever.

Finn ut hva bransjens beste gjør

La deg inspirere av myndighetenes ideer på et gitt felt. Du kan opprette en liste over de viktigste bransjelederne på Twitter og holde deg oppdatert med sine aktiviteter; også følge sine blogger. Dette betyr ikke at du må ta over ideene deres, men det vil sikkert utvide perspektivet ditt og ofte gi ferdige løsninger på problemene du jobber med.

Få andres råd

Dette tipset er noe relatert til ovennevnte. Du trenger ikke å forbli en passiv leser av innlegg fra folk som nyter høy respekt i et bestemt felt. Kommenter innleggene deres, svar på Twitter eller Facebook – fra slike diskusjoner kan bli født nye konsepter eller uvanlige bosetninger.

Det er ikke alt, du kan hjelpe ikke bare anerkjente eksperter, men også lidenskapelige og folk utenfor bransjen med et friskt utseende. Det er ikke vanskelig å finne dem – i tillegg til en gruppe kolleger – er det verdt å kommunisere med folk fra forumet om et bestemt profesjonelt område, bli med i det sosiale nettverket av folk som er interessert i spesialiseringen din, og til og med sette opp en ny (som inneholder et problem som plager deg) tråd i forumet med en litt annen profil. Etter all sannsynlighet vil andre gjerne dele sine erfaringer, bredt ta en visning på problemet, og kan til og med være kilden til en bestemt idé du trenger.

Bygg videre på prestasjonene dine så langt

Det er ikke noe galt i å nå et prosjekt som en gang ble utviklet. Gamle ideer kan «støvsuges», det vil vil eksempel. gi dem en litt annen form og tilpasse seg den nye konteksten, og ofte vise seg svært relevant. Spesielt siden de allerede har blitt bevist, og dessuten, deres potensial ikke trenger å være utmattet i gjennomføringen av et bestemt prosjekt.

Lese

Når du har mulighet til å gjøre det: på et tog eller buss, under en kaffepause, i tråd med legen, etc. Lesing utvikler fantasi i alle aldre. Og nei, det handler ikke om bransjebøker – nå for vakker litteratur, klassikere og fange opp med videregående skole utvikle språkferdigheter, tankeprosesser, evnen til å bygge foreninger. Allerede noen få minutters kontakt med god litterær tekst vil påvirke dine intellektuelle evner betydelig.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *