Jobber du overtid? Du er mer utsatt for hypertensjon

Ifølge en ny kanadisk studie betyr overtid på jobb en høyere risiko for hypertensjon.

Forskere ved Laval University i Quebec overvåket blodtrykksnivået i 3,5,000 mennesker i fem år. Folk. Samtidig samlet de inn data om deltakernes arbeidstid fortløpende.

Sammenlignet med arbeidere som tilbrakte mindre enn 35 timer i uken på kontoret:

personer som viet mer enn 49 timer per uke til å arbeide var 70% mer sannsynlig å ha maskert hypertensjon (ikke vist i kliniske tilstander, men manifestert utenfor dem) og 66% høyere sannsynlighet for permanent hypertensjon (sett i noen studier);
deltakerne utfører sine faglige oppgaver i 41 – 48 timer per uke hadde en 54% økt sannsynlighet for maskert hypertensjon og en 42% økt risiko for permanent hypertensjon.
Både maskert og vedvarende for høyt blodtrykk er forbundet med en høyere risiko for hjerte-og karsykdommer, sier Dr Xavier Trudel ved Laval University, medforfatter av studien.
De oppnådde resultatene betyr ikke at det er en årsak-og-virkning-sammenheng mellom langvarig arbeid og hypertensjon.
Forbindelsene som ble observert tok hensyn til arbeidsmengden, det vil eksempel arbeidsmengden til selskapet. en stressor på jobben definert som en kombinasjon av høye krav og lave beslutningsevner. Andre faktorer kan imidlertid ha en innvirkning her. Videre forskning kan se om familieansvar – som antall barn, lekser og engasjement i barnepass – kan påvirke hypertensjon sammen med arbeidsforhold, forklarer Dr Trudel.
Folk bør være klar over at lang arbeidstid kan påvirke hjertehelsen, og hvis de tar overtid, bør de konsultere legen sin om strammere blodtrykkskontroll. Maskert hypertensjon kan påvirke noen i lang tid, og det betyr på lang sikt risikoen for å utvikle kardiovaskulær sykdom. Blant annet har studier funnet at 1 av 5 personer med maskert hypertensjon aldri oppdaget det i kliniske omgivelser, potensielt forsinke diagnose og behandling, Dr Trudel generaliserer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *