Leter du etter inspirasjon? 5 enkle måter å øke kreativiteten på

Det virker absurd – hvordan å puste her når du bare trenger å finne en løsning eller utvikle en original design? Og likevel. Hvis du leter etter en idé i ganske lang tid, og ingenting kommer til hjernen, det beste du kan gjøre er … gå en pause. Det er ikke uvanlig at en intensiv refleksjon over et bestemt tilfelle har ønsket effekt, men det fører til en tanke-i rut, og det er vanskelig å endre perspektiv. I en slik situasjon er det verdt å si «stopp» og hoppe ut for kaffe på kjøkkenet, komme inn i en urelatert samtale, se en morsom video lagt ut på Facebook, etc. En slik kortvarig løsrivelse «ventilert sinnet»» og kan lette utseendet på kreative forslag.

Kjemp din rutine

Gjør noe annet enn vanlig. Velg en annen måte å jobbe på, spise lunsj eller middag i en ny restaurant, servere deg en rett som ennå ikke er kjent, se litt TED snakke video, etc. Det er best når du kan unne deg en så uvanlig hel dag. Dette slapper ikke bare av, men lar deg også åpne deg for nye situasjoner og nye ideer. Rutine dreper kreativitet. Stadig gjør de samme tingene i samme rekkefølge kan gi deg en følelse av sikkerhet og frihet, men det bidrar ikke til innovative ideer.

Lytt til musikk

Men gi opp et øyeblikk de adelsmenn som tjener populære radiostasjoner. Velg for eksempel noe klassisk. Studier har for eksempel vist at å lytte til Mozarts sonaths midlertidig øker romlig intelligens. Sanger av denne typen kan gi ekstraordinær inspirasjon.

Gjør ommøblering

Endre plassen du er i i lang tid. Det trenger ikke å være en dyr og krevende makeover. Prøv å flytte skrivebordet til et annet sted og ordne utformingen av objektene som står på den eller på kabinettet ved siden av den. Samtidig, ta vare på orden, litt kaos er nyttig, men rotet påvirker det underbevisstheten negativt og hemmer rushet av gode ideer.

Strekk deg etter favorittlesingen din

Eller annen lignende underholdning. Alle har en slik tv-serie, et bilde, en bok, en film, et dikt som vekker gode minner og forbedrer stemningen. Vi elsker slike ting fordi de får oss til å føle oss lykkeligere, mer spesielle nesten umiddelbart, og at vi har mer årsakskraft.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *