Polske arbeidere mest stresset i Europa

Ansattes relasjoner i Polen anses å være dårlige eller svært dårlige – ifølge rapporten «Mellom føydalisme og personlighet. Mediebilde av ansattes relasjoner i Polen» utarbeidet på vegne av den sosiale dialogkomiteen i Det nasjonale handelskammeret. De viktigste definerte problemene i de ansattes forhold er stress, gårdsforvaltning og trakassering.

Ifølge studien «The Workforce View in Europe 2018», polakker er nasjonen arbeider under størst stress, og dette fører direkte til en nedgang i motivasjon og produktivitet. 27% av de ansatte sier de føler seg stresset hver dag. Blant de neste franske og britiske arbeiderne er tallet 20% og arbeidere i Nederland (10%) er minst stresset.
Det må huskes at mennesket er kapital og ikke bør sees bare gjennom prisme av godtgjørelse. Verdighet, diskusjon, informasjon er også viktig på jobben. Hvis en person identifiserer seg med en arbeidsplass, er produktiviteten bedre, han fungerer bedre. Da er forholdet mellom enkeltansatte, så vel som mellom ansatte og arbeidsgiver, mye bedre, noe som har god innvirkning på atmosfæren i selskapet – sier Izabela Katarzyna Mrzygłocka, mangeårig styreleder i Arbeidstilsynet.
Ifølge en undersøkelse utført av ADP om europeiske arbeidere («Øyet til europeiske arbeidstakere 2018») i Polen – ifølge respondentene – viser arbeidsgivere mangel på interesse for deres underordnedes mentale velvære, selv om mange av dem lider av overdreven stress. ZUS-data fra 2017 viser at antall sykefraværsdager på grunn av psykiske lidelser og dysfunksjoner har økt med mer enn 70 % på seks år.
Alle tegn i himmel og jord indikerer at spørsmål om kvaliteten på de ansattes relasjoner bare vil bli betydning. Personalforvaltningen (HR) og samfunnsansvarstrådene (CSR) legger i økende grad vekt på deres tilnærming til arbeidstakernes helse og velvære. Global Reporting Initiative (GRI), et sosialt rapporteringssystem for bedrifter, utvidet to områder i den nyeste versjonen av rapporten: helse og sikkerhet for arbeidstakere og miljøaspekter. Arbeidsgivere i alle sektorer i en tid med stadig mer voldsom kamp for en god arbeidstaker innser at det vennlige arbeidsmiljøet og psykofysiske tilstanden til ansatte bidrar til at han ikke er ute etter et alternativ – konkluderer Konrad Ciesiołkiewicz, leder av KOMITEEN for sosial dialog KIG.
Disse verdiene er generelt umåtelige. I sin tur, disse målbare, det vil si hvordan en person fungerer i selskapet, og hvordan loven respekteres, hvordan en person er sikret, undersøkes av National Labour Inspectorate – sier Izabela Katarzyna Mrzygłocka.
Arbeidstilsynet undersøker arbeidsmarkedet på to måter. For det første, av de planlagte kontrollene og for det andre, ved ikke-planlagte kontroller, gjennomført som følge av rapporter fra ansatte. Mer enn en fjerdedel av slike meldinger er knyttet til uregelmessigheter i utbetaling av lønn.
Nesten 23% av revisjonene viser at lønn er betalt i feil beløp. Ytterligere 17% viser at lønnen er betalt uregelmessig, det vil si på forskjellige dager i måneden. Effekten er at den ansatte aldri vet om han vil motta en lønn denne uken, neste uke eller kanskje ytterligere to uker. 90% av polakkene holder seg ute av lønnet arbeid, så hvis lønnen påvirker uregelmessig, skaper dette en svært høy følelse av fare. Dette er det vi er spesielt følsomme for, sier Łukasz Komuda fra Stiftelsen for sosioøkonomiske initiativer, leder for Rynekpracy.org portal. – I Polen jobber vi relativt mye mot Europa, og vi tjener fortsatt svært lite. Vi er seks. eu-landet med lavest lønnsnivå.
Tidsmessig betaling av lønn eller sikre at ansatte har riktig sikkerhetsnivå er bare to av en lang liste over elementer som utgjør et godt ansattforhold. På sistnevnte område har arbeidsgivere også mye å klage på. Nesten en fjerdedel av Arbeidstilsynets inspeksjoner viser ulike typer tekniske sikkerhetsmangler, det vil eksempel m.in. helse- og sikkerhetsforskrifter for maskiner og utstyr.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *