Stress på jobben. Hvordan håndtere det

Som med sykdommen er det nødvendig å kunne gjenkjenne årsaken til stress for å kunne bøte på det. Ja, ikke alle kan elimineres, men for å kunne prøve, må du vite hva du skal kjempe.

Identifiser spenningsutløseren. Er det forårsaket av overskytende plikter, oppførselen til sjefen, konstant kontroll, atmosfære skapt av kolleger? Reagere på hva som er i din kompetanse. Informer om overskytende ansvar, selvsikkert svare på upassende oppførsel, ikke intensivere konflikter, ikke gi dine overordnede grunner til å «klamre» (f.eks på grunn av overdreven kaffepauser).

Organiser deg selv

Prøv å omorganisere dagen for å redusere muligheten for stressende situasjoner. Ikke regne med at trafikken på veien vil bli arrangert slik at denne gangen vil du ikke være sent, og møtet planlagt for 10.00 vil bli utsatt med en time, og du vil være i stand til å fullføre oppgaven betrodd. Bekjempe vaner som resulterer i uorganisering og som et resultat er flere årsaker til stress. Er du notorisk sen? Begynn å stå opp tidlig. Tror du at du har mye tid, og som et resultat utfører du oppgaver med en forsinkelse? Ta vare på dem uten unødig å flytte dem videre etterpå.

Behold riktig perspektiv

Ok, arbeidet ditt er stressende og ingen forbedringer vil løse dette problemet. I så fall kan du prøve å opprettholde et bestemt perspektiv. Tross alt er det både «up» og «only» arbeid. Du har fortsatt mange andre ting å gjøre. Sørg for at du kan slappe av etter jobboppgaver, ikke forsøm hobbyer, ta vare på relasjoner med familie og venner. Dette vil gjøre det lettere for deg å distansere deg fra det som skjer i den profesjonelle sfæren og håndtere stress.

Se etter hjelp

Hvis spenningen som føltes i forbindelse med arbeidet ikke svekkes, og det blir stadig vanskeligere for deg å håndtere det, snu tilbake for å få hjelp. Begynn med å snakke med venner, gjør en avtale med en lege eller psykolog Du trenger ikke å virke bare på deg selv. Det kan være nyttig å «snakke» om problemet, men det er verdt å huske at spesialister vil gi ganske spesifikke, effektive måter å svekke stress.

Ta vare på deg selv

Måten kroppen vår reagerer på stress avhenger i stor grad av livsstilen. Det er ikke en myte – fysisk aktivitet bidrar faktisk til å roe seg ned, bli kvitt spenning, avvise angst. Finn minst en halv time tre ganger i uken (og helst daglig) for en tur eller trening i treningsstudioet. Tilsynelatende kjører gir de beste resultatene. Videre må du være oppmerksom på menyen din. Vet du at noen produkter bidrar til å bekjempe spenning? Til dette formål anbefales mandler, avokado, skummet melk, spinat, appelsiner, laks. Sammensetningen av ting fra denne listen gir nervesystemet bedre funksjon og større stressmotstand.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *